Clubactiviteiten: Wat kan je bij Schaaksociëteit Nieuwkoop verwachten.

- Schaken voor jong en oud
- Er zijn leden die schaakpartijen willen delen. Leden Schaaksociëteit Nieuwkoopworden worden uitgenodigd om hun partij geschikt te maken voor online publicatie.
PGN Editor Chess Tool

WELKOM bij ons Nieuwkoopse Schaakclubje.

Graag geven we meer informatie op de clubavonden ( maandagavond vanaf 19.00 uur in De Kosterij)

Schaaksociëteit Nieuwkoopbestaat bestaat 40 jaar en is een kleine schaakclub in het Groene Hart van Nederland en verzorgt ook schaaklessen voor senioren (ca 15 min. interactief met ervaren schaker)

 

 

Jeugdschaken

Van het schaakspel is bekend dat het een goede training biedt voor de hersenen, in het bijzonder, logisch denken, het vooruit leren denken en het verbeteren van het analytisch denken.

Jon, Evert, Henri en Kees zijn al jaren lang de drijvende krachten en onze wedstrijd- en jeugdleiders. Hun enthousiaste en betrokken houding heeft al vele (jeudige) schakers op een hoger plan gebracht.

Deze ervaren schakers brengen uw jeugd op maandagavonden van 19.00 tot 20.00 de beginselen en de vreugde van het spel bij volgens een uitgekiende, in de praktijk bewezen stappenmethode van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Wist je dat ook onze overheid het basisonderwijs stimuleert facultatief schaakonderricht in het lesprogrammaop te nemen. Helaas echter ontbreekt het veel scholen aan het benodigde materiaal terwijl vaak ook leerkrachten onvoldoende kennis van het boeiende en o zo nuttige spel hebben. Jammer, maar zo ontstaan dus op dit vlak gemiste kansen.

Gelukkig kan nog steeds aan het einde van een cursus bij Schaaksocieteit Nieuwkoop officiële KNSB diploma’s gehaald worden.

 Onderstaade foto's zijn gemaakt tijdens een jeugd schaaksimultaan ter gelegenheid van 25 jaar Schaaksocieteit Nieuwkoop.